Imatge Francina Payeras
Viatge cultural a Mallorca, juliol 2018
per Francina Payeras - Monday, 9 July 2018, 18:13
 

 

Entre els dies 2 i 7 de juliol un grup d'estudiants de català de les universitats de Durham i Newcastle (Regne Unit) varen ser a Mallorca participant en un viatge cultural organitzat per l'Institut Ramon Llull amb el suport del Govern de les Illes Balears.

 

Durant tota la setmana les estudiants varen tenir l'oportunitat d'aprendre sobre la història, la gastronomia, les tradicions, la cultura popular i altres elements del ric patrimoni mallorquí a través de visites guiades i tallers amb professionals.

 

Gràcies a aquesta inciativa, que compta amb dues edicions anteriors, les estudiants han pogut coneìxer una realitat de l'illa que sovint queda oculta als turistes. Enguany, com cada any, les participants han valorat especialment el fet de descobrir una altra Mallorca que és molt més que sol i platja i poder practicar la llengua fora de l'aula.

 

Entre les activitats que s'han fet destaquen: una ruta guiada per la ciutat antiga de Palma i una altra pels indrets més destacats de la Serra de Tramuntana amb l'historiador i escriptor Gaspar Valero; una taller d'ensaïmades amb els germans Xisca i Sebastià Camps del Forn de la Glòria; un taller de siurells amb el mestre ceramista Toni Vich al Museu del Fang de Marratxi; una visita-taller amb els castellers de Mallorca i una visita al castell de Bellver i a la Fundació Miró de Palma gràcies a la invitació de l'Ajuntament de Palma.

 

Després d'aquesta experiència d'immersió cultural, algunes estudiants ja han manifestat les seves ganes de continuar amb els estudis de català, la qual cosa demostra que aquesta iniciativa serveix per fer créixer l'interés per la llengua la cultura dels territoris de parla catalana.