Imatge Georgina Alvarez
Carme Riera presenta "Les darreres paraules" a la Universitat de Zuric
per Georgina Alvarez - Saturday, 11 November 2017, 17:28
 

El passat dilluns 6 de novembre, el Romanisches Seminar de la Universitat de Zuric va rebre la visita de l'escriptora mallorquina Carme Riera. Els estudiants de romanística van poder gaudir de la presentació del seu últim llibre Les darreres paraules (2016) amb lectures en català i castellà de les dues versions de la novel·la de la veu de la mateixa autora.

Gràcies al personatge històric protagonista de Les darreres paraules, l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria, Carme Riera va parlar de les fronteres entre la realitat i la ficció, així com de la veracitat i versemblança d'ambdues. L'illa de Mallorca, on l'arxiduc va viure durant alguns períodes de la seva vida al segle XIX, és també protagonista de la novel·la. L'escriptora va compartir amb el públic la seva estreta relació amb la seva illa de naixement, amb la seva gent i amb la seva llengua. Els assistents van poder preguntar a l'escriptora sobre els seus referents literaris i el seu procés de creació.

La xerrada bilingüe amb l'escriptora Carme Riera va ser possible gràcies a la col·laboració de les càtedres de Literatura espanyola i de Lingüística Iberorromànica del Romanisches Seminar.