Imatge Carme Calduch Rios
The Queen Mary Annual Catalan Lecture - Prof. Lawrence Venuti
per Carme Calduch Rios - Wednesday, 1 November 2017, 12:58
 

Ahir a la tarda, al Centre d'Estudis Catalans de la Queen Mary University of London va tenir lloc l'Annual Catalan Lecture de la mà del catedràtic Lawrence Venuti de Temple University a Filadèlfia. La ponència portava per títol "Cosmopolitanism, Minority, Translation: Eduard Màrquez’s Zugzwang" i va analizar l'obra de Màrquez com a exemple per tractar de reflexionar sobre  les tensions que es generen quan una cultura petita cultiva la visió cosmopolita, i com la traducció és clau per arribar a aquest cosmpolitisme. 

Amb petits tasts de la seva traducció a l'anglès de l'obra de Màrquez vam gaudir d'exemples pràctics que posaven en relleu la importància de la interpretació del text per part del traductor per aconseguir un text que flueixi amb la mateixa naturalitat que el text original. 

La conferència va ser un èxit, amb més de cent assistents, que en acabar van poder expressar les seves opinions i participar en un debat que va durar gairebé una hora. Tot rematat per una copa de vi i un pa amb tomàquet. 

El proper esdeveniment organitzat pel Centre d'Estudis Catalan serà un seminari especial sobre el teatre de la Lluïsa Cunillé, el 5 de desembre de 2017, amb la participació del director escènic del TNC i una representació en anglès d'una selecció d'escenes de diferents obres de Cunillé. 

 

Salutacions,

Carme Calduch

Centre d'Estudis Catalans

Queen Mary University of London