Imatge Pau Bori Sanz
El poeta Josep Pedrals, a la Universitat de Belgrad
per Pau Bori Sanz - Saturday, 13 May 2017, 19:21
 

El poeta Josep Pedrals ha estat el protagonista aquest 12 de maig d’una sessió de poesia a la Universitat de Belgrad, on hi han participat estudiants de segon any d’estudis catalans. Pedrals va obrir la sessió amb reflexions sobre la poesia en general. Va explicar, per exemple, amb quins tres termes l’associa (“dansa”, “passió” i “fòssil”), com la defineix, què és un vers, o la importància de recitar en veu alta.

 

La segona part va discórrer sobre la poesia catalana en particular, amb referències a Josep Carner, J.V. Foix, o  Salvat-Papasseit. A més, Pedrals va mencionar la seva predilecció per autors barrocs com el Rector de Vallfogona, i  per dos poetes contemporanis ben diferents que també associa amb el barroc: Pere Gimferrer (un “barroc de palau”)  i Enric Casasses (un “barroc popular”).  El moment àlgid de la sessió va ser quan Pedrals va declamar davant la classe alguns dels seus poemes. Els estudiants van sumar-se al recital, llegint la traducció al serbi que havien fet d’alguna de les peces del poeta.

 

Josep Pedrals és un dels convidats de l’onzè Festival Internacional de Poesia de Belgrad, que compta amb la participació de més d’una vintena de poetes de diferents llengües i països. La poesia catalana ja va ser present al Festival l’any passat, amb la presència aleshores dels poetes valencians Pau Sif i Rubén Luzón.