Imatge Albert Morales Moreno
Ca’ Foscari acull la xerrada “La poesia catalana entre els trobadors i Ausiàs March”, d’Anna Alberni
per Albert Morales Moreno - Wednesday, 10 May 2017, 11:47
 

Ca’ Foscari acull la xerrada “La poesia catalana entre els trobadors i Ausiàs March”, d’Anna Alberni

El passat 3 de maig, en el marc de la #primavera_en_català va tenir lloc a la universitat Ca' Foscari de Venècia una xerrada amb Anna Alberni, investigadora ICREA de la Universitat de Barcelona, titulada “La poesia catalana entre els trobadors i Ausiàs March”. Aquesta doctora en filologia catalana fa recerca sobre les tradicions dels trobadors.

La professora Alberni va explicar que la sessió seria una ocasió per fer conèixer millor la bellesa de la lírica catalana medieval. Els tres autors que va triar per endinsar el públic a la literatura catalana medieval van ser Andreu Febrer (el primer traductor de La Divina Comèdia al català), Jordi de Sant Jordi (considerat l’últim trobador) i Ausiàs March (poeta i cavaller).

Durant la primera part, la professora Alberni va presentar alguns fonaments teòrics de l’estudi de la poesia medieval catalana. Després, va llegir i comentari algunes poesies dels autors seleccionats i al final va contestar les preguntes dels assistents.

Tot seguint el fil temàtic iniciat amb el recital-concert de Laura Borràs i Borja Penalba, la sessió d’Alberni també va ser un cant a l’amor i a la primavera.

Autoria: Chiara Coghetto (estudiant de llengua catalana de la Università Ca’ Foscari Venezia)

Nota editada i publicada per: Albert Morales (Università Ca’ Foscari Venezia)