Imatge Info Llengua
Oberta la convocatòria de selecció de professors d’estudis catalans a l’exterior
per Info Llengua - Friday, 28 April 2017, 14:02
 

Avui divendres 28 d’abril s’obre el termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria de selecció de professorat d’estudis catalans a universitats de fora del domini lingüístic per al curs acadèmic 2017-2018. Les sol·licituds es poden presentar del 28 d’abril al 12 de maig, ambdós dies inclosos, a través del formulari en línia disponible al web de l'Institut Ramon Llull, on també es poden trobar les bases de la convocatòria i la documentació requerida.

En total, es convoquen una vintena de places per a la selecció de nous docents d’estudis catalans a universitats de l’exterior. Caldrà que les persones aspirants emplenin el formulari en línia disponible al web de l’Institut Ramon Llull, on hi ha també les bases de la convocatòria i la informació detallada de cadascuna de les vacants, i adjuntin la documentació requerida.

Les universitats que es convoquen són:

 1. Universitat Lliure de Berlín (Alemanya)
 2. Universitat Humboldt de Berlín (Alemanya)
 3. Universitat de Frankfurt (Alemanya)
 4. Universitat de Marburg (Alemanya)
 5. Universitat de Saarland (Alemanya)
 6. Universitat de Tubinga (Alemanya)
 7. Universitat Autònoma de Madrid (Estat espanyol)
 8. Universitat Estatal de Moscou (Federació russa)
 9. Universitat Estatal de Sant Petersburg (Federació russa)
 10. Universitat Ais-Marsella (França)
 11. Universitat de Picardia Jules Verne (França)
 12. Universitat de Grenoble Alps (França)
 13. Universitat París-Sorbona (França)
 14. Universitat Eötvös Loránd de Budapest (Hongria)
 15. Universitat Hebrea de Jerusalem (Israel)
 16. Universitat de Birmingham (Regne Unit)
 17. Universitats de Bristol i Cardiff (Regne Unit)
 18. Fitzwilliam College de la Universitat de Cambridge (Regne Unit)
 19. Universitat de Leeds (Regne Unit)
 20. Universitat de Bucarest (Romania)

La convocatòria de selecció de professorat d’estudis catalans a les universitats de l’exterior, que l’Institut Ramon Llull ha organitzat des de l’any 2003, constitueix una peça clau de les polítiques de projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes. En l’àmbit de l’educació superior, aquestes polítiques es concreten en la promoció dels estudis catalans a aproximadament 150 universitats de 30 països, de les quals 87 reben ajuts de l’Institut Ramon Llull per al finançament de la docència.

L’Institut Ramon Llull gestiona la presència dels estudis catalans en aquestes universitats i les articula en la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. Organitza anualment convocatòries de selecció de professorat d’estudis catalans a les universitats amb les quals col·labora per cobrir les vacants i garantir d’aquesta manera la continuïtat de la docència.