.
Celebració de la Diada de Sant Jordi a Jerusalem
per Marc Llaurador - Thursday, 27 April 2017, 17:44
 

Ahir, dimecres 26 d’abril del 2017, es va celebrar Sant Jordi a la Universitat Hebrea de Jerusalem.


La jornada, que va ser molt exitosa, va començar al matí amb un recital de poesia catalana per part dels estudiants de literatura catalana a l’entrada de la biblioteca. Aquest acte va servir per atraure l’atenció de la gent que entrava a la biblioteca, a qui se’ls explicava quins són els estudis catalans que s’ofereixen a la Universitat.

A la tarda hi va haver una conferència del traductor Itai Ron, que ha traduït una gran quantitat d’obres de la literatura catalana a l’hebreu. Ens va explicar la seva experiència personal com a traductor, i va exposar casos en què la traducció del català a l’hebreu pot resultar difícil, exemplificant-ho amb fragments de les seves traduccions. Durant la xerrada la quinzena d’assistents va participar activament aportant opinions i idees sobre els casos que es plantejaven. En acabar, Itai Ron fer un donatiu a la biblioteca de l’antologia de poemes de Manuel Forcano traduïts a l’hebreu בית בו אהבתי מישהו / Una casa on vaig estimar algú (2016).

Després d’un breu piscolabis, i per acabar, els assistents van poder gaudir de la projecció de la pel·lícula Pa Negre.

Durant tota la setmana, a més a més, hi ha una exposició d’una selecció de llibres catalans a la Biblioteca d’Humanitats, que pretén donar a conèixer les principals obres de la literatura catalana. Els visitants hi poden trobar també un ram de roses i una explicació de la llegenda de Sant Jordi.

La celebració d’aquests actes s’ha pogut dur a terme gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull.