Imatge Martí Riba
Visita del director Pau Faus a Tubinga
per Martí Riba - Thursday, 27 April 2017, 11:24
 

En el marc del Festival de Cine Latino de Tubinga 2017, Pau Faus, director del documental Alcaldessa, va participar en conversa amb el públic a les projeccions que se'n van fer a Stuttgart i Tubinga el 23 i 24 d'abril. Es tracta d'un documental sobre el procés de construcció de la candidatura de Barcelona en Comú a les eleccions municipals del 2015 amb el focus situat sobre la vivència de l'actual alcaldessa Ada Colau. La rebuda del públic va ser molt bona i va despertar molt d'interès l'experiència que explica, no gaire coneguda en aquesta zona. Això va generar moltes preguntes i les respostes d'en Pau Faus van posar llum sobre molts detalls que tenen a veure amb el context polític i social que explica la història.

El dimarts 25 d'abril, els estudiants de català de la Universitat de Tubinga van poder compartir un col·loqui en català amb en Pau Faus. Els estudiants, que ja havien vist el documental, van plantejar moltes preguntes a en Pau, generant un debat que va ser força interessant i revelador per a tots, fent que el temps, fins i tot, es quedés curt. En definitiva, una experiència interessant per als nostres estudiants, que van poder aprofundir en el coneixement de la societat i la política catalanes i, naturalment, van poder posar en pràctica la seva competència en llengua catalana.

A banda del documental Alcaldessa, el públic del Festival de Cine Latino també van poder veure la pel·lícula Estiu 1993, de la jove directora Carla Simon, els dies 20 i 21 d'abril amb una resposta molt bona per part del públic.