Imatge Eduard Artés
Estada Erasmus+ Universidade de Lisboa
per Eduard Artés - Wednesday, 19 April 2017, 22:01
 

A través dels lectorats de català, la Universidade de Lisboa i la Freie Universität Berlin han establert un conveni de col·laboració Erasmus+ que permet la mobilitat del professorat entre ambdues universitats. Gràcies a això, vaig poder gaudir d'una beca entre el 23 i el 29 de març per impartir classes de català i fer una xerrada sobre fonologia adepartament de Linguística Geral e Românica de la Universidade de Lisboa, on la Lucía Medea García fa de lectora des del darrer setembre.  

Durant una setmana vaig poder conèixer la realitat dels estudis catalans a Lisboa i fer tres classes als cursos d'A1, A2 i B1. Cada classe estava adaptada al nivell dels alumnes (us adjunto una foto que ens va fer la Lucía) i vam poder parlar de diferents temes: orígens i història del català, prejudicis lingüístics, ús social de la llengua (amb una anàlisi de l'Informe de Política Lingüística 2015) i marc legal als diferents territoris de parla catalana. A més a més, també vam repassar les àrees dialectals de tot el domini lingüístic i els alumnes van poder percebre in situ les diferències fonològiques, morfològiques i sintàctiques dels nostres dialectes (valencià i central). 
 
L'experiència va ser absolutament positiva i els alumnes van mostrar molt d'interès per entendre la situació actual de la llengua catalana. L'estada a Lisboa, a més, ens va permetre intercanviar experiències a la Lucía i a mi que de segur ens ajudaran a millorar la docència als nostres respectius lectorats. Si encara no heu pogut gaudir d'una beca Erasmus+ o si no les coneixíeu, us animem a demanar-ne una perquè tothom en traurà profit, i d'aquesta manera es visibilitzaran també els estudis catalans a les vostres universitats.

 
Re: Estada Erasmus+ Universidade de Lisboa per Glòria Estapé - Thursday, 20 April 2017, 12:02