Imatge Anna Brasas
Fantasies Nacionals. Com Catalunya s'ha narrat a si mateixa (1975-2016).Professor i creador: Ignasi Gozalo. Universitat Estatal Lomonóssov de Moscou.
per Anna Brasas - Tuesday, 18 April 2017, 13:45
 

El passat mes de març (14, 15 i 16) va tenir lloc a la Universitat Estatal Lomonóssov de Moscou el seminari Fantasies Nacionals. Com Catalunya s’ha narrat a si mateixa (1975-2016). Aquest projecte  didàctic interdisciplinari s’ha dissenyat especialment per a l’alumnat russoparlant de nivells avançats en llengua catalana amb la finalitat d’obtenir un perfil polièdric i competent en catalanística i traductologia catalanes.

Aquest seminari (4 tallers + una classe magistral d’Ignasi Gozalo) va néixer amb la intenció d’exposar, analitzar i discutir el període democràtic contemporani espanyol en clau catalana, i alhora treballar aspectes lingüístics mitjançant les traduccions dels materials visionats en el marc de l’assignatura de Traducció Literària del Departament de Literatures Estrangeres, assignatura creada fa un any gràcies al projecte innovador de formació de joves traductors literaris realitzat el febrer de 2016.

Aquesta experiència didàctica s’ha emmarcat novament en els programes de formació complementària del departament de Llengües Iberoromàniques  de la Facultat de Filologia creats principalment per a la professionalització de l’alumnat en catalanística. Aquests programes de formació específica esdevenen una eina imprescindible per assegurar la permanència, consolidació i desenvolupament de la catalanística a la universitat i, a més a més, fidelitzar i captar nou alumnat d’estudis catalans.

Els resultats obtinguts al llarg de les sessions són immillorables. A banda, han augmentat els seus coneixements des d’una perspectiva totalment renovadora en el marc acadèmic de la universitat. A més, cal remarcar el ressò, l’augment del prestigi de la secció de catalanística del Departament de Llengües Iberoromàniques i l’èxit rotund de l’activitat a la Facultat de Filologia.  Aquesta activitat no hauria estat possible sense el suport de l’Institut Ramon Llull conjuntament amb el Departament de Llengües Iberoromàniques de la Facultat de Filologia de la Universitat Estatal Lomonóssov de Moscou.

Adjuntem el programa de l’esdeveniment.

 

 

(Editat per Gemma Gil Costa - Missatge original enviat el Wednesday, 12 April 2017, 16:04)