Imatge Elga Cremades
Col·loqui "L'ensenyament del català a l'Europa Central i Oriental"
per Elga Cremades - Friday, 31 March 2017, 11:59
 

Els passats 24 i 25 de març es va celebrar, a la Universitat Masaryk de Brno, el col·loqui "L'ensenyament del català a les universitats de l'Europa Central i Oriental: metodologies, estudis i bones pràctiques", en el qual va participar professorat d'estudis catalans de Rússia, Sèrbia, Romania, Polònia, Croàcia, Hongria i la República Txeca.

La trobada va comptar amb comunicacions sobre temes diversos vinculats a l'ensenyament de llengua i cultura catalanes a càrrec de Jiří Pešek (Universitat Masaryk), David Monzó (Universitat de Wrocław), Artur Garcia (Universitat de Zadar), Montserrat Galofré (Universitat Estatal de Sant Petesburg) i Cristina Rodríguez (Universitat Masaryk). D'altra banda, Pau Bori (Universitat de Belgrad), Jan Schejbal (Universitat Carolina de Praga) i Llorenç Comajoan (Universitat de Vic) van contribuir-hi amb ponències sobre els llibres de text i el neoliberalisme, sobre el diccionari txec-català/català-txec i sobre l'ensenyament de la gramàtica, respectivament. 

Més enllà de les comunicacions i de les ponències, es va realitzar una taula rodona sobre l'ensenyament de llengües a la República Txeca amb la col·laboració de Zuzana Alcnauerová (anglès), Valeria De Tommaso (italià), Cristina Rodríguez (espanyol) i Asier Amezaga (basc). A més, les estudiants del grau de català de la Universitat Masaryk van col·laborar en l'organització de la trobada amb una visita guiada per la ciutat de Brno, que va tenir lloc divendres al vespre.

Us deixem algunes fotografies del col·loqui.


 
Re: Col·loqui "L'ensenyament del català a l'Europa Central i Oriental" per Carles Bartual Martín - Thursday, 6 April 2017, 12:49