Imatge Yairen Jerez
Joan Fontcuberta, fotografia catalana i projecció universal a la Glucksman Gallery
per Yairen Jerez - Monday, 20 March 2017, 18:27
 

El passat dimecres 15 de març el fotògraf i teòric de la comunicació Joan Fontuberta va presentar alguns dels seus projectes artístics a una audiència de més de vuitanta persones a la Glucksman Gallery de la Universitat de Cork, a Irlanda. 

Membres de la comunitat universitària, creadors, curadors i públic de la ciutat van gaudir d'una xerrada alhora de creador i de teòric, on l'artista va explorar camps tan diversos com l'art conceptual, el periodisme, l'il·lusionisme i l'humor a través de la seva obra. 

La jornada, que havia començat amb una conferència del professor Robert Davidson, de la Universitat de Toronto, sobre thing theory per a un grup molt heterogeni d'estudiants de postgrau de diferents facultats de la Universitat de Cork, va acabar amb un intercanvi entre l'acadèmic, l'artista convidat i els assitents sobre els valors artístics dels objectes i, en particular, la sèrie fotogràfica Herbarium (1982-1985). 

Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració amb la Glucksman Gallery, un prestigiós espai cultural d'elevat valor arquitectònic i comunitari, que promou la recerca, l'experimentació i la creació en les arts visuals. 

La xerrada de Joan Fontcuberta pot ser vista íntegrament a través de l'enllaç següent: https://www.periscope.tv/w/1ynKOWVjQdrKR