Imatge Info Llengua
Voluntariat lingüístic (VxL)
per Info Llengua - Thursday, 16 March 2017, 16:48
 

T’agraden les parelles ben avingudes? Nova acció promocional del Voluntariat per la llengua

 

  • T’agraden les parelles ben avingudes? Tens ganes de parlar en català amb gent que l’està aprenent? Fes-te voluntari per la llengua. Ara també virtual! Vxl.cat
  • Necessites practicar el català? Inscriu-te al Voluntariat per la llengua. Ara també virtual. Vxl.cat

 

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han iniciat una acció de difusió del Voluntariat per la llengua (VxL) amb l’objectiu de promoure aquest programa i donar a conèixer que té una nova modalitat virtual, pensada per a persones que, per la distància geogràfica, no poden coincidir presencialment.

L’eix central de la campanya és un vídeo amb parelles ben avingudes que convida a inscriure’s al programa.

 

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

 

El compromís de les parelles lingüístiques és trobar-se una hora la setmana durant almenys 10 setmanes per parlar, en català, del que vulguin en un context distès, el dia i l'hora que els vagi bé. Amb la modalitat virtual, ho podran fer des d'un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui.

 

Per participar al programa cal ser major d'edat i inscriure's a http://vxl.cat/participa-hi. Cal indicar l’opció escollida entre la modalitat virtual, la presencial o ambdues.

 

Vídeo a Facebook / Vídeo a Twitter / #VxLParellesBenAvingudes  /

 

Font: Direcció General de Política Lingüística

Us agrairem que en pugueu fer difusió entre els vostres estudiants.

Àrea de Llengua i Universitats

Institut Ramon Llull