Imatge Neus Crisol Milian
Cinema a les universitats
per Neus Crisol Milian - Tuesday, 14 March 2017, 10:06
 

Des de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb l’Àrea de Creació, volem iniciar un projecte per a les universitats que ofereixen docència d’estudis catalans de cessió de drets d’exhibició de pel·lícules en àmbit acadèmic i sense ànim de lucre durant el 2017.

En aquesta primera ocasió, us oferim els títols següents:

Jujol i Gaudí, dos genis de l’arquitectura (2016), de Lluís Campo-Vidal. Es tracta d’un documental que, a través de la veu de professionals de renom com l’artista Perejaume, els arquitectes Josep Llinàs i Toshiaki Tange, o la il·lustradora Pilarín Bayés, fa un repàs a l’obra de dos dels màxims exponents del modernisme que van col·laborar en diverses obres com la Pedrera o la Sagrada Família. Un documental que posa sobre la taula moltes preguntes: va eclipsar Gaudí l’obra de Jujol? La va descobrir o hi va influir? Preguntes que s’aniran desvetllant en aquest documental de poc més de 53 minuts.


Versió original en català (i castellà) subtitulada a l’anglès.

Segon origen (2015). Adaptació de l'obra de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen, referent del gènere de la ciència-ficció escrit en llengua catalana, on els protagonistes lluiten per sobreviure en un món en ruïnes amb la responsabilitat de repoblar la terra que ha quedat despoblada arran d'una catàstrofe. El projecte, iniciat per Bigas Luna, està dirigit per Carles Porta.

Versió original en anglès i català (i castellà) subtitulada al castellà.

Un dia perfecte per volar (2015), de Marc Recha. Pel·lícula intimista, amb només tres personatges (Roc Recha, Sergi López i Marc Recha), un escenari, les costes del Garraf, i una situació, fer volar un estel en un dia de vent. Aquesta pel·lícula explora la necessitat dels infants de crear amistats imaginàries i planteja les contradiccions de la infantesa amb una combinació de poesia, realitat i ficció.

Versió original en català subtitulada al castellà o a l’anglès.

La propera pell (2016), d’Isaki Lacuesta i Isa Campo. Proclamada millor pel·lícula en llengua catalana a la darrera edició dels Premis Gaudí (2017), cerimònia en què també va obtenir dos guardons més (millor guió i millor actriu principal per Emma Suárez) del total de 12 premis a què aspirava. La trama de la pel·lícula es desenvolupa en el paisatge fred i rural dels Pirineus, on poc a poc la tensió entre els personatges fa que el drama familiar es vagi transformant en suspens.

Versió original (català, francès i castellà) subtitulada a aquestes tres llengües o a l’anglès.

Atenció! Cada títol està limitat a un total de 10 visualitzacions, que es gestionaran per mitjà d’un enllaç amb contrasenya (caldrà, per tant, que disposeu de connexió a internet en el moment de la projecció).

Aquells que hi estigueu interessats, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per correu electrònic.

També tenim previst de poder-vos oferir el catàleg ShortCat de curtmetratges de Catalan Films&TV, programa de promoció de curtmetratges catalans en què anualment se seleccionen 7 curtmetratges que es presenten a mercats i festivals internacionals.

Gràcies!

 
Re: Cinema a les universitats per Carme Calduch Rios - Tuesday, 14 March 2017, 10:52
Re: Cinema a les universitats per Neus Crisol Milian - Tuesday, 14 March 2017, 12:29
Re: Cinema a les universitats per Núria Puigdevall Bafaluy - Tuesday, 14 March 2017, 14:30
Re: Cinema a les universitats per Andratx Badia Escolà - Wednesday, 15 March 2017, 21:46
Re: Cinema a les universitats per Neus Crisol Milian - Wednesday, 19 April 2017, 15:57
Re: Cinema a les universitats per Àlex Mir Romero - Thursday, 16 March 2017, 17:44