Glòria Estapé
Viquiprojecte "Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya"
per Glòria Estapé - Tuesday, 7 March 2017, 14:19
 

La literatura catalana serà la convidada d’honor de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que se celebrarà en aquesta ciutat del 3 al 6 d’abril del 2017. Aquest fet és una gran oportunitat per consolidar la literatura catalana al món i  una ocasió per fomentar la internacionalització dels autors en català. El lema del projecte és Sharing a future: Books in Catalan.

Amb més de 50 anys de trajectòria, la Fira del Llibre Infantil de Bolonya (Bologna Children’s Book Fair) és la fira professional de referència internacional per al sector del llibre infantil i juvenil, la de major projecció internacional. El 2016 va comptar amb 1.278 expositors de 74 països i 856 periodistes acreditats, es van vendre més de 15.000 títols de 40 països i, entre professionals i públic, va rebre prop de 60.000 visitants.

Una de les activitats previstes abans de la Fira, és un repte organitzat per Amical Wikimedia i l'Institut Ramon Llull amb l'objectiu d'actualitzar, ampliar i crear articles sobre aquesta temàtica a la Viquipèdia. Aquest repte pren forma de concurs en línia  i començarà el dia 6 de març, dia en què  es començaran a ampliar i traduir biografies d'autors de literatura infantil i juvenil en català que siguin representats a la fira.

Aquest concurs en línia culminarà el 17 de març, dia en què l’Institut Ramon Llull i l’Amical Wikimedia acolliran de 10 h a 13h a la seu de l’IRL la viquimarató Books in Catalan, una marató  de viquipedistes voluntaris per completar, traduir o enriquir les entrades de les biografies d’aquest autors i il·lustradors presents a la Fira.

Els tres guanyadors rebran el catàleg de les exposicions que l’Institut Ramon Llull organitza a Bolonya.

L’objectiu de l’Amical Wikimedia és que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible per tothom en qualsevol llengua. Per això us convidem a sumar-vos al projecte i a participar en el  viquiprejecte.

Per participar-hi només caldrà un ordinador per participant, disposar de wifi, un lloc com ara alguna sala del vostre departament o la biblioteca de la vostra universitat (dependrà del nombre d’estudiants que hi participin) i moltes ganes de passar-s’ho bé i de compartir coneixement!

Els qui vulgueu participar-hi, poseu-vos en contacte amb Âlex Hinojo, director del projecte, i us donarà més detalls de l’activitat:

alexhinojo@gmail.com

Trobareu més informació en aquest enllaç: