Imatge Andratx Badia Escolà
La USC acollirà la 5a Trobada d'Estudiants i Professorat de Català a l'Exterior
per Andratx Badia Escolà - Tuesday, 21 February 2017, 12:07
 

Santiago de Compostel·la acollirà, del 4 al 7 d’abril, la 5a Trobada Internacional de Professors i Estudiants de Català a l’Exterior (TIPECE). Aquesta activitat té l’objectiu de promoure l’intercanvi presencial entre estudiants i professors de llengua, literatura i cultura catalanes de la Xarxa d’Universitats Ramon Llull, de la qual forma part la Universidade de Santiago de Compostela (USC).

L’Àrea de Filologia Catalana de la USC, integrada dins del Departament de Filoloxía Galega, va proposar d’acollir aquesta cinquena TIPECE no només perquè la capital gallega simbolitza clarament els valors que inspiren l’encontre i els estudis catalans a l’exterior sinó perquè serà la primera vegada que tingui lloc a la Península Ibèrica. Seguint l’eix del Camí de Sant Jaume com a contacte i diàleg entre cultures, els participants tindran l’oportunitat tant d’intercanviar experiències i coneixements sobre la cultura catalana com de conèixer i de fer una immersió directa en la cultura gallega. Hi ha previstes activitats de tipus acadèmic (conferències, tallers i taules rodones) i de tipus ludicocultural (visites per la ciutat i l’entorn, excursions, exposicions, etc.).

La Trobada Internacional de Professors i Estudiants de Català a l’Exterior, coneguda també com a TIPECE, va nàixer l’any 2012 a Hongria amb la voluntat de generar un espai físic de relació entre els estudiants i els professors de català de les més de 150 universitats que formen part de la Xarxa d’Universitats Ramon Llull, com és el cas de la Universidade de Santiago de Compostela (USC), perquè poguessin practicar el català més enllà de l’aula i del grup de companys. És a dir, compartir uns dies de convivència, plens d’activitats acadèmiques i lúdiques, en què el català és la llengua vehicular dels participants.

Els objectius que ens hem marcat per a aquesta 5a TIPECE són:

  • Aprofundir en l’aprenentatge de la llengua, la literatura i la cultura catalanes.
  • Intercanviar experiències d’ensenyament-aprenentatge de llengua i cultura catalanes entre estudiants i professors de català com a llengua estrangera (CLE) a l’exterior.
  • Potenciar el diàleg intercultural entre els participants.
  • Donar a conèixer la ciutat de Santiago de Compostela, la USC i Galícia, així com les seues llengua i cultura pròpies.
  • Fer visible tant l’oferta d’Estudis Catalans a la USC com de la importància que tenen per a estudiants i públic en general.

Tota la informació la podreu trobar a través de la pàgina web que hem creat i del Twitter específic d'aquesta 5a TIPECE. En els pròxims dies disposarem de més informació sobre allotjament, àpats i programa.

Web: https://5atipece.wordpress.com/

Twitter: @TIPECE2017

De moment, la 5a TIPECE compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull i de la Universitat de Santiago de Compostel·la.