Imatge Gemma Gil Costa
Dia Mundial de la Poesia
per Gemma Gil Costa - Tuesday, 14 February 2017, 14:05
 

Benvolgudes i benvolguts,

 

Ens posem en contacte amb vosaltres per animar-vos a participar a la commemoració del Dia Mundial de la Poesia. Com sabeu, la Unesco va declarar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia i, per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de diverses entitats, celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa.

La Institució de les Lletres Catalanes encarrega cada any a un poeta la creació d’un poema sobre aquesta diada i el tradueix a vint llengües de tot el món. Aquest poema i les seves traduccions es publiquen en un fulletó i es presenten en l’acte central del Dia Mundial de la Poesia, que enguany tindrà lloc al Centre Arts Santa Mònica de Barcelona.

Enguany, la poetessa escollida és Antònia Vicens i el poema escollit és La Poesia.

Si us ve de gust afegir-vos a la festa mundial de la poesia amb alguna activitat des de la vostra universitat només cal que ens feu arribar informació sobre la iniciativa que voleu dur a terme. Aquí teniu algunes propostes:

 

  • Organitzar un recital, una lectura de poemes, un homenatge, una jam poètica
  • Traduir el poema d’aquest any 2017, La Poesia, d’Antònia Vicens (més avall veureu la llista de traduccions a diferents llengües, podeu afegir altres llengües i/o traduir amb una versió diferent d’una de les llengües ja traduïdes)
  • Enregistrar la lectura del poema traduït; en aquest cas es valorarà la possibilitat de projectar els vídeos durant l’acte al Centre Arts Santa Mònica.

 

Disposarem dels fulletons que la ILC editarà en ocasió del Dia Mundial de la Poesia que us podrem fer arribar abans del 21 de març per repartir entre els vostres alumnes i/o assistents a l’acte que organitzeu.

 

Al següent enllaç hi trobareu informació sobre Antònia Vicens i el poema seleccionat (encara sense les traduccions):

http://www.lletrescatalanes.cat/ca/programes/dia-mundial-de-la-poesia

 

Llistat de llengües a les quals s’ha traduït enguany el poema del Dia Mundial de la Poesia 2017

Alemany

Amazic

Anglès

Àrab

Armeni

Castellà

Estonià

Euskera

Francès

Gallec

Hebreu

Hongarès

Italià

Kurd

Mandarí

Occità (Aranès)

Quítxua

Romanès

Urdú

Wòlof

 

 

 

 
Dia Mundial de la Poesia per Gemma Gil Costa - Tuesday, 7 March 2017, 14:21