Imatge Albert Morales Moreno
El periodista i docent Franco Cardini clou l’Any Llull a Ca’ Foscari amb la conferència “Raimundo Lullo: la crociata e la pace”
per Albert Morales Moreno - Saturday, 31 December 2016, 12:18
 

El periodista i docent Franco Cardini clou l’Any Llull a Ca’ Foscari amb la conferència “Raimundo Lullo: la crociata e la pace”

El 19 de desembre es va celebrar a l’Aula Baratto de la Universitat Ca’ Foscari de Venècia l'acte de tancament de l'Any Llull. El 2016 es van dedicar nombroses iniciatives en l'àmbit internacional per commemorar el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull i per cloure’l, Franco Cardini va impartir una lliçó magistral amb el títol "Raimundo Lullo: la crociata e la pace".

La professora Cardinaletti (degana del Dipartimento di Studi Linguistici e Culturali Comparati) va fer una breu introducció i, a continuació, Patrizio Rigobon va presentar Franco Cardini, professor emèrit d'història medieval a l’Istituto Italiano di Scienze Umane di Firenze.

Durant l’acte, Franco Cardini va recordar la figura de Ramon Llull, escriptor, filòsof, teòleg i missioner mallorquí que va redactar la majoria de la seva producció literària en català per poder divulgar millor els seus coneixements i les seves idees. Cardini, que s'interessa i estudia el diàleg entre el cristianisme i l’islam, va explicar el context històric dels segles en què va viure Llull (XIII-XIV) i va posar l’accent en l’explicació de les relacions entre el món cristià i el món islàmic. A més, va dissertar sobre la posició de l'escriptor mallorquí pel que fa a les croades i les missions cristianes en terra islàmica i va remarcar la importància que representaven pel món occidental i l'Església.

Al final de la conferència, el professor Cardini va rebre algunes preguntes que li van permetre profunditzar qüestions i temes rellevants que van interessar el públic.

PD. Aprofitem l’avinentesa per desitjar, amb aquesta entrada del darrer dia de l’any i des de la Università Ca’ Foscari Venezia, un venturós 2017 a la resta de professorat de la Xarxa Llull, al personal de l’Institut Ramon Llull i als lectors de la secció “El dia a dia”. 

Autoria: Chiara Coghetto (estudiant de llengua catalana de la Università Ca’ Foscari Venezia)

Nota editada i publicada per: Albert Morales (Università Ca’ Foscari Venezia)