Imatge Andreea Stefan
VIII Jornada Catalunya-Hongria
per Andreea Stefan - Tuesday, 20 December 2016, 19:44
 

El 10 de novembre es va celebrar a Szeged la VIII Jornada Catalunya-Hongria, dedicada a l’any Llull i al 20è aniversari dels Estudis Catalans a Szeged. La sessió del matí, relacionada amb Ramon Llull, es va fer en català i va ser protagonitzada per la ponència “El ventall de la societat del seu temps en Ramon Llull” del professor Gabriel Ensenyat Pujol de la Universitat de les Illes Balears. El mateix professor va fer, un dia abans, una xerrada en castellà (“Ramon Llull, pensador y viajero”) a la Universitat ELTE de Budapest com a preàmbul de la conferència de Szeged.

Al migdia, es va inaugurar a la Biblioteca de la Universitat de Szeged una exposició feta per les estudiants del segon curs del minor de català, dedicada tant als 20 anys d’Estudis Catalans a Szeged com a les relacions catalanohongareses (exposició aquí). El professor Tibor Berta es va fer càrrec de la presentació més detallada de la història dels estudis catalans a Szeged.

La sessió de la tarda, sessió en hongarès, va tractar temes literaris i històrics. Just després, es va organitzar una taula rodona de les exestudiants, que van explicar les seves experiències relacionades amb el català i Catalunya. La intenció era motivar possibles futurs estudiants i guiar els actuals estudiants del departament.

La jornada es va concloure amb un concert de Pau Alabajos que va entusiasmar els estudiants de català i els altres participants a la jornada.

A més d’estudiants i professors, la jornada va poder comptar amb la presència de molts catalanistes hongaresos.

Per veure fotos de la jornada cliqueu aquí. Les mateixes fotos també es poden trobar aquí.

Si us interessen les nostres activitats, ens podeu seguir a Facebook a Estudis Catalans Szeged.