Imatge Albert Morales Moreno
Lectura en català d’El Petit Príncep a la Giornata Europea delle Lingue 2016 de Ca’ Foscari
per Albert Morales Moreno - Thursday, 15 December 2016, 18:58
 

Lectura en català d’El Petit Príncep a la Giornata Europea delle Lingue 2016 de Ca’ Foscari

L’any 2001, el Consell d’Europa va proclamar el 26 de setembre el Dia Europeu de les Llengües. El Dipartimento di Studi Linguistici e Culturali Comparati i el Dipartimento di Studi sull'Asia e sull'Africa Mediterranea, juntament amb l’Ufficio Scolastico Regionale i Europe Direct (la xarxa d'informació de la Unió Europea), van organitzar el darrer 26 de setembre de 2016 una jornada per divulgar la gran varietat de llengües que s’estudien a Ca’ Foscari i per animar futurs alumnes a estudiar-les.

 

L'acte, titulat Verso la Giornata Europea delle Lingue, IV edizione, es va dur a terme al Teatro Goldoni de Venècia i ser el tret de sortida del nou curs universitari. Els responsables de la jornada van ser els professors Patrizio Rigobon i Anna Consonni. La jornada va començar a les nou del matí i va acabar a les quatre de la tarda.

Es va dividir en diferents blocs, cadascun dels quals incloïa diferents llengües. S’aprofitaven els buits entre blocs per representar-hi interpretacions musicals o teatrals, fet que va contribuir a fer-la una jornada variada i entretinguda.

En el bloc destinat a les llengües romàniques, es va apostar per mostrar l’alt grau d’intercomprensió entre les llengües d’aquesta família, i es van recitar fragments de l’obra El petit príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry, en francès, portuguès, català, venecià, romanès, italià, llatí i espanyol. Les estudiants Silvia Favaro i Roberta Maccanico van ser les encarregades de llegir-ne la versió en català.

Es van dur a terme múltiples activitats que van permetre presentar una ordenada babel de llengües i cultures.

 

Autoria: Ariadna Carbó Molven (estudiant en pràctiques a la Università Ca’ Foscari Venezia)

Nota editada i publicada per: Albert Morales (Università Ca’ Foscari Venezia)