Imatge Llengua i Universitats Institut Ramon Llull
L'Association Française des Catalanistes publica el segon número de la nova Revista d’Estudis Catalans
per Llengua i Universitats Institut Ramon Llull - Thursday, 15 December 2016, 10:14
 

L’Association Française des Catalanistes ha publicat el segon número de la Revista d’Estudis Catalans (REC), publicació de referència per a la projecció dels estudis relacionats amb la llengua i la literatura catalanes a França. El número, publicat en línia, reuneix 11 articles que tracten qüestions relacionades amb la llengua o estudien l’obra d’autors de renom internacional com Joan Brossa, Sergi Belbel o Sanchis Sinisterra. 

La Revista d'Estudis Catalans (REC) va ser fundada el 1998 per Christian Camps a la Universitat de Montpeller III. Òrgan de l’Associació Francesa de Catalanistes, va viure una primera època, entre 1998 i 2005, amb nou números editats per Publications de l’Université Montpellier; a partir del 2014, la nova revista REC es publica en línia anualment. Al llarg d’aquests anys, la revista ha dedicat números especials a grans noms de la cultura catalana com Quim Monzó i Vicent Andrés Estellés, i editat monogràfics sobre el Barroc català o l’Edat Mitjana catalana.

La seva existència es justifica no només pel gran interès que la llengua i la cultura catalana desperten a escala internacional, sinó també pel gran esforç de moltes persones per la normalització i el reconeixement de la catalanística a França, objecte que compta amb l’impuls de l’Association Française des Catalanistes i el suport de l’Institut Ramon Llull.

Podeu llegir el segon número del REC al següent enllaç.