Imatge Gemma Segura
Commemorant Llull a la Universitat de Birmingham
per Gemma Segura - Friday, 9 December 2016, 18:29
 

El passat dimarts 29 de novembre, la Universitat de Birmingham va commemorar el VIIè centenari de la mort de l’escriptor i pensador medieval Ramon Llull.

El Dr. Stephen Forcer, cap del department de Llengües, va pronunciar unes paraules de benvinguda i seguidament es va iniciar el cicle de conferències. En primer lloc, Maribel Ripoll (Universitat de les Illes Balears), sota el títol “Ramon Llull, l'enginyer de la persuasió’ (Master of Persuasion), va parlar de la vida i obra de Llull. Els estudiants van mostrar-se agraïts del ritme pausat del discurs, que els va permetre entendre el contingut i participar durant el torn de preguntes. Les següents conferències de temàtica medieval van ser: ‘Alfonso el Sabio and the Estoria de Espanna in the Digital Age’ pel Dr Aengus Ward (University of Birmingham) i ‘Lover and Beloved: from the Canticle of Solomon to Dante’s Comedy’ pel Dr Paolo de Ventura (University of Birmingham). En acabat, es va obrir un torn de preguntes dirigit per la Dra. Elisenda Marcer.

Durant la segona part de l’acte, el poeta i escriptor mallorquí Sebastià Alzamora va presentar la seva versió encara no publicada del “Llibre d’Amic i Amat” de Ramon Llull. Seguidament, Alzamora i la traductora Jennifer Arnold van llegir una selecció de poemes combinant les versions catalanes (medieval i actual) i anglesa.

Finalment, els assistents ens vam dirigir a l’exposició itinerant “La veritat ineffable” ubicada en un edifici de pas molt estratègic que va permetre que els curiosos poguessin conèixer la figura de Llull durant les dues setmanes anteriors.