Imatge Elisabet Carbó
Música, lingüística i gastronomia
per Elisabet Carbó - Thursday, 8 December 2016, 16:52
 

El passat 30 de novembre els alumnes de Llengua i d'Història de la Cultura van participar, junt amb altres estudiants que van aprofitar l'ocasió per tenir un primer contacte amb la llengua catalana, en un taller de descoberta de la música en català. Les cançons que vam treballar eren les preferides de les persones que es van encarregar d'impartir-lo: quatre estudiants catalans que fan l'Erasmus a Bolonya i una noia italiana que l'any passat va fer l'Erasmus a Girona. Vam fer exercicis de traducció i vam aprofitar el contingut per tractar temes de cultura d'allò més variats. 

Ahir, 7 de desembre, els alumnes de Llengua i de Cultura, junt amb els companys de basc, van assistir a una conferència impartida per la Carme Junyent sobre diversitat i planificació lingüística. En acabat, vam celebrar un sopar de catalanoparlants a què van assistir els estudiants de Llengua, els cinc amics catalanoparlants que també havien participat a la sessió de música i la mateixa Carme. Cadascú havia de portar alguna cosa per menjar i el resultat va ser tot un banquet: paella, truita de patates vegana, pa amb tomàquet i embotit, coca de recapte, pasta al forn, pastís de verdures i, per postres, amaretti i altres pastissets sards, un pastís d'arròs inflat amb xocolata, bunyols de vent i torró de Xixona. He de dir que els uns van ser uns ambaixadors excel·lents i, els altres, uns amfitrions fantàstics. Va ser un sopar molt agradable que els nostres estudiants van aprofitar per fer pràctica de conversa i per conèixer millor els Erasmus catalans.