Imatge Sílvia Xicola
Celebrating Ramon Llull in Oxford
per Sílvia Xicola - Saturday, 26 November 2016, 14:40
 

Amb motiu de la celebració de l'Any Llull, el 25 de novembre la Universitat d'Oxford va organitzar un col·loqui d'un dia de durada en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull i el Magdalen Iberian Medieval Studies Seminar.

La jornada, conduïda per Juan Carlos Conde, responsable acadèmic dels Estudis Catalans a Oxford, va comptar amb una vintena d'assistents i es va desenvolupar a la Summer Common Room de Magdalen College amb la presència de Mercè Estela en representació de l'IRL. Com a ponents hi van participar Lola Badia (Universitat de Barcelona), Robert D. Hughes (Centre de Documentació Ramon Llull, Universitat de Barcelona), Sarah Boss (Centre d'Estudis Marians, Universitat de Roehampton) i Amador Vega (Universitat Pompeu Fabra). Dominique De Courcelles (École Nationale des Chartes-CNRS, París) va excusar la seva absència d'última hora per motius de salut.
 
El col·loqui va posar de manifest l'extraordinària singularitat de la figura de Llull, dotat de múltiples talents que el van fer sobresortir en camps tan variats com la mística, el pensament abstracte i matemàtic o el conreu literari, i que l'han convertit en una influència palpable encara avui fins i tot en l'àmbit de les arts plàstiques. Els ponents van coincidir a assenyalar el repte que suposa l'estudi del pensament i de l’obra de Llull, la complexitat i l’originalitat dels quals continuen fascinant i interpel·lant-nos 700 anys després de la mort del geni.