Imatge Laura Creixell
Ramon Llull a Ciutat de Mèxic
per Laura Creixell - Monday, 14 November 2016, 21:58
 

El passat 7 de setembre, amb motiu del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, va tenir lloc a la Facultad de Filosofía y Letras de la Universidad Nacional Autónoma de México una de les tres jornades que es van dedicar al mestre a Mèxic. A la UNAM es tancaven les "Jornadas mexicanas", encetades l'1 de setembre a Puebla i també celebrades a Guadalajara, el 5 de setembre. 

L'obertura la va dur a terme el Dr Roger Friedlein amb la conferència magistral 'El arte se hizo literatura: estructuras del Ars Magna en los diálogos literarios de Ramon Llull', que va donar pas a tres taules rodones articulades per les següents temàtiques: Ramon Llull a la Nova Espanya, Ramon Llull i la literatura, i Ramon Llull i el pensamiento medieval.

Els estudiants de català del CELE van tenir l'opotunitat de participar-hi amb una lectura de textos treballats anteriorment. La lectura va consistir en la construcció de la vida de Llull a partir de fragments seleccionats de Llibre d’Amic e Amat, Vida coetània, Lo desconhort, De consolació, Llibre del gentil i dels tres savis, i Llibre de meravelles. 

Les jornades es van tancar amb la projecció del documental 'Phantasticus. El cant de Ramon'. 

La celebració de les Jornadas Mexicanas a la UNAM no hagués estat possible sense l'organització i suport de l'Institut Ramon Llull-Any Llull 2015 2016, Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM). Facultad de Filosofía y Letras (FFYL), UNAM-Centro de Enseñanza de Lenguas Extranjeras (CELE), Orfeó Català de Mèxic, Asociación de Catalanistas de América Latina (ACAL) i la Fundación Manuel Toussaint A. C. 

 
Re: Ramon Llull a Ciutat de Mèxic per Alfons Gregori i Gomis - Tuesday, 15 November 2016, 08:33