Imatge Anna Betlem  Borrull
Raimundus Lullus a la HU de Berlín
per Anna Betlem Borrull - Friday, 11 November 2016, 11:51
 

Del 28 d’octubre al 7 de novembre, l’Institut de Romàniques de la Universitat Humboldt de Berlín va acollir l’exposició interactiva itinerant „La veritat inefable“, sobre la vida i obra de Raimon Llull,  en commemoració dels 700 anys de la mort d’aquesta gran figura de la nostra cultura, d’interès mundial.

L’exposició, 4 pantalles interactives en què els visitants podien fullejar i escoltar un llibre de Llull en quatre llengües (català, anglès, alemany i francès) mentre seien còmodament al peu de les quatre „L“ de Llull, fou instal·lada al Foyer de l’edifici principal de la Universitat Humboldt, un lloc amb molta afluència de públic, tant  acadèmic com turístic.

En el marc de la celebració, el dia 2 de novembre, va tenir lloc una xerrada dels experts lu·lians, Fernando Domínguez Reboiras, teòleg, historiador i filòleg de la universitat Albert-Ludwig de Friburg i Alexander Fidora, filòsof de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La cap del lectorat de català, la Dra Katharina Wieland, va pronunciar unes paraules de benvinguda i de presentació de l’acte. A continuació la lectora de català va presentar els dos ponents que, tot seguit, van exposar l‘obra i vida del savi, tot destacant-ne els punts de més interès.

Finalment el públic, unes 25 persones, entre estudiants de català, estudiants de Filosofia, Filologia Clàssica i altres disciplines, així com també altres persones del món acadèmic, editorial, i extern, van formular les seves preguntes sobre allò exposat, una mostra que el tema va interessar i va poder ser seguit, malgrat tota la seva complexitat, una complexitat que tots dos experts van destacar.

En acabat, els assistents van brindar amb una copa de cava i alguns d’ells van aprofitar per continuar conversant sobre Llull amb els professors Domínguez i Fidora.

Aquesta exposició i acte forma part de la gira que està duent a terme l’Institut Ramon Llull per diverses ciutats europees en commemoració de l’Any Llull, i ha comptat amb el suport de la Delegació del govern de Catalunya a Alemanya.

Moltes gràcies a tots els organitzadors, col·laboradors i assistents que l’han fet possible.