Imatge Eva Balada Rosa
Conferència “Die katalanische Unabhängigkeitsbewegung. Wurzeln und aktuelle Lage“ a càrrec del Prof. Dr. Michel Leiberich i de Joan Caballero a la Universität Siegen, Alemanya.
per Eva Balada Rosa - Sunday, 6 November 2016, 08:21
 

En la seva gira per diferents universitats alemanyes, el Dr. Michel Leiberich de la Universitat de Perpinyà acompanyat per Joan Caballero, veí de Sant Pol de Mar, va visitar el passat 25 d’octubre la Universität Siegen on va impartir una conferència amb el títol “Die katalanische Unabhängigkeitsbewegung. Wurzeln und aktuelle Lage” (El moviment independentista català. Arrels i situació actual).

Durant més de dues hores els participants, professors i estudiants de la Universität Siegen, van poder ampliar els seus coneixements sobre el moviment independentista de Catalunya.

Amb la finalitat d’explicar l’actual situació, el Dr. Leiberich va fer un repàs històric per demostrar que el desig català de sobirania i la constant repressió castellana no són fenòmens nous. A continuació, el Sr. Caballero, va explicar tot d’anècdotes personals per fer més propera i comprensible la nostra realitat als estudiants alemanys i, a continuació, es va obrir un interessantíssim debat.

L’interès de l’audiència va ser molt gran i els estudiants i professors van aprofitar l’ocasió per fer moltes preguntes al professor Leiberich i al Joan Caballero. Entre altres aspectes, es va destacar i criticar la posició dels medis informatius europeus que, en la majoria de les notícies, presenten els factors econòmics com a causa principal de l’anhel independestista català obviant els factors històrics i lingüístics.