Imatge Anna  Subarroca Admetlla
“La veritat inefable” de Ramon Llull dóna el tret de sortida al curs acadèmic a Freiburg
per Anna Subarroca Admetlla - Sunday, 23 October 2016, 19:26
 

El passat 19 d’octubre, al Seminari de Romàniques de la Universitat de Friburg (Alemanya), es va donar per inaugurat el curs acadèmic 2016-2017 d’una manera ben especial. Es va fer coincidir l’acte d’obertura del semestre amb la inauguració de l’exposició itinerant i interactiva, “La veritat inefable: el Llibre d’amic e amat de Ramon Llull”. Ideada per tal d’acostar al gran públic la figura i obra de Ramon Llull en el 700 aniversari de la seva mort, aquesta exposició produïda per l’Institut Ramon Llull es presentarà a diverses universitats de França, Gran Bretanya i Alemanya. Va iniciar el seu recorregut al setembre a Bochum i les properes parades seran la Humboldt-Universität zu Berlin, University of Leeds, University of Birmingham, i Queen Mary University of London.

A Friburg, podem veure-la fins el proper dimarts dia 25 d’octubre al primer pis de la nova Universitätsbibliothek, on també es va realitzar l’acte inaugural i posterior recepció. La Dr. Antje Kellersohn, directora de la biblioteca, va pronunciar unes paraules de benvinguda. A continuació, el Prof. Dr. Joachim Grage, degà de la Facultat de Filologia i el Prof. Dr. Andreas Gelz, actual director del Seminari de Romàniques, van donar per iniciat el curs acadèmic i van donar pas a la breu intervenció de la Dra. Viola Tenge-Wolf, treballadora del Raimundus-Lullus-Institut, una institució vinculada a la Facultat de Teologia de la universitat i que l’any 1996 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca d’edició de l’obra completa en llatí de Ramon Llull. Finalment, el Prof. Dr. Amador Vega, doctor en filosofia per l'Albert-Ludwigs-Universität de Friburg i catedràtic d'estètica a la Universitat Pompeu Fabra va pronunciar una conferència sobre l’estètica i la poètica en l’obra de Llull. Per acabar la vetllada, el Dr. Josep-Anton Fernàndez, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull va donar per inaugurada l’exposició i va convidar els més de cent-vint assistents a visitar l’exposició interactiva i participar en la recepció que es va oferir al Parlatorium de la biblioteca.

En aquell moment, els assistents també van poder fullejar i parlar amb l’editor i la traductora de l’última edició bilingüe català-alemany de l’obra “Llibre d'Amic i Amat - Das Buch vom Freund und dem Geliebten” de la Petita Biblioteca Catalana, a l’editorial Lehmweg.

A tots els assistents, moltíssimes gràcies per la vostra presència i especialment moltes gràcies a totes les persones que han fer possible l’acte. Ha estat la suma de molts petits esforços que ha fet possible aquest èxit d’assistència.

Podeu veure més fotos al Facebook del lectorat Katalanisch an der Universität Freiburg.