Imatge Isabel Turull
Jornada sobre Ramon Llull a La Sapienza de Roma
per Isabel Turull - Saturday, 22 October 2016, 12:11
 

El 21 de setembre es va celebrar una jornada sobre Ramon Llull a La Sapienza de Roma, presidida pel Degà de la Facoltà di Lettere e Filosofia, professor Stefano Asperti, amb la presència del Delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi i el Director de l'Instituto Cervantes de Roma, Sergi Rodríguez Lòpez-Ros. 

L'estructura de la jornada va ser molt encertada. La Letizia Staccioli, que en va ser l'organitzadora, va preveure que la primera intervenció fos d'introducció i la Sara Muzzi, de l'Institut Antonianum va presentar la figura de Ramon Llull amb algunes imatges de manuscrits.

L'aspecte filosòfic del personatge va anar a càrrec del professor de la Università degli Studi di Salerno, Maurizio Cambi, que va fer una esplèndida comunicació relacionant Llull amb Giordano Bruno. Malgrat el tema difícil, el professor Cambi va aconseguir fascinar l'auditori.

Altres temes de la jornada van ser: el procés de canonització de Llull, el Llull literat, tant pel que fa a la prosa com a la poesia, i la commemoració, ara fa cent anys, del VIè centenenari de la mort de Ramon Llull per part de l'Institut d'Estudis Catalans.

Al final de l'acte, la Tiziana Camerani, acompanyada pel pianista Stefano Chiani, van interpretar alguns textos de Llull.