Imatge Yairen Jerez
Miramar viatja a Cork, l'Any Llull a Irlanda
per Yairen Jerez - Tuesday, 18 October 2016, 13:17
 

Miramar viatja a Cork, l'Any Llull a Irlanda.

El passat divendres 14 d'octubre celebràrem la vida i obra de Ramon Llull a la Universitat de Cork, Irlanda. El simpòsium "Miramar comes to Cork" començà amb una taula rodona amb la participació del matemàtic i filòsof Dr. Cathal MacSwiney Brugha, l'especialista en Islam i pluralisme Dr. Amanullah de Sondy i el teòleg Dr. Stefan Reynolds. Els panelistes, moderats per Stephen Boyd, lideraren un intens debat sobre les connexions, desconnexions i possibilitats de diàleg entre les tres grans religions monoteistes, i acabaren defensant la importància de crear (en comptes de cremar) ponts entre diferents sistemes i punts de vista.

El segon moment de la tarda estigué a càrrec de l'escriptor Francesc Serés, qui reflexionà més íntimament sobre el llegat de Llull per a escriptors actuals, defensant la necessitat de crear nous ponts hermenèutics per tal d'encarar-se amb una figura de la complexitat de Llull. Discutí aspectes dels processos creatius de Llull i llegí passatges de la seva pròpia obra: La pell de la frontera (2014) i, juntament amb la doctora Helena Buffery, Caure amunt. Muntaner, Llull, Roig (2008). Finalment, l'actriu Montse Germán i el músic Ferran Pisà interpretaren l'espectacle poètic musical "El Verger de l'Amat", basat en el Llibre d'Amic e Amat de Ramon Llull.

El simpòsium, que comptà amb la presència d'una vintena persones de la comunitat universitària i la ciutat de Cork, s'inscriu en el grup d'activitats de l'Any Llull celebrades enguany arreu el món per commemorar el 700 aniversari de la mort del místic català.