Imatge Llengua i Universitats Institut Ramon Llull
La Direcció General de Política Lingüística estrena nova pàgina de dictats en línia
per Llengua i Universitats Institut Ramon Llull - Monday, 10 October 2016, 12:39
 

La Direcció General de Política Lingüística ha renovat la pàgina del seu web Llengua catalana amb un centenar de dictats nous que es podran consultar, escriure i autocorregir interactivament des d’ordinadors, mòbils i tauletes. Estructurats en quatre nivells, permeten treballar l’ortografia i se’n pot descarregar lliurement tant l’àudio com el text. Els dictats són un complement perfecte per a les persones que segueixen cursos de català per a adults i per a persones que es formen en llengua catalana de manera autodidacta.

Els textos han estat elaborats per dues escriptores que, alhora, són professores de català per a adults: Mònica Batet i Sònia Moll. Els àudios s’han tractat amb una cura especial i han estat enregistrats per locutors professionals: Montse Lluçà, Sofia Martin, Xavier Martin i Jordi Royo.

Sobre la nova pàgina de dictats en línia, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha afirmat que “el català, com la majoria de les llengües, té regles d’ortografia que faciliten la lectura dels textos. Dominar-les és un senyal de qualitat en la comunicació escrita i de respecte per qui ens llegeix i per la mateixa llengua que utilitzem. Oferim ara una eina àgil que ens ajudarà a guanyar domini en l’expressió escrita en català.”

Notícia

Dictats en línia

 

Font: Direcció General de Política Lingüística