Glòria Estapé
Trobada d'estudiants del Campus i de l'Estada
per Glòria Estapé - Thursday, 28 July 2016, 11:26
 
En un punt intermedi entre Barcelona i Girona, les respectives ciutats que acullen els estudiants de l'Estada i el Campus, en el poble medieval d'Hostalric, dilluns dia 25 de juliol es van trobar els estudiants del Campus i de l’Estada.  Aquest dia l'Institut Ramon Llull va donar la benvinguda als estudiants del Campus universitari de la llengua catalana. Deu dies abans, l'IRL havia rebut els estudiants de l'Estada lingüística d'estiu a Barcelona. 
L’objectiu de la trobada era organitzar una jornada per tal que els estudiants de català de la Xarxa d’aquestes dues estades formatives es poguessin conèixer. 
Per trencar el gel es van fer unes dinàmiques de grups divertides per propiciar que els estudiants parlessin entre ells. De maneres diferents, els estudiants d’un grup i de l’altre es van preguntar d’on venien, què els agradava, quines llengües parlaven, quins eren els estereotips més típics dels seus països i també els vam demanar que ens fessin recomanacions culturals-coolturals de tota mena relacionades amb la cultura catalana.
De la dinàmica Venim del Nord, venim del Sud n'ha sortit un mapa que mostra la procedència dels estudiants de l'Estada i del Campus. En punts taronja són els de l'Estada i els grocs són els del Campus.  
Us deixo aquí l’enllaç del googlemaps perquè pugueu veure les procedències dels estudiants. 
Els estudiants també van visitar les torres i muralles d'Hostalric i van fer un taller de cuina amb les Àvies de Sils, que van preparar arrossos de tota mena i uns bunyols de vent espectaculars. 
Aquí podreu veure algunes fotografies. 

 
Re: Trobada d'estudiants del Campus i de l'Estada per Neus Crisol Milian - Wednesday, 3 August 2016, 12:47