Imatge Anna  Subarroca Admetlla
La rumba catalana, banda sonora de la primavera al sud d'Alemanya
per Anna Subarroca Admetlla - Sunday, 24 July 2016, 16:33
 

Els passats dies 10 i 12 de maig de 2016, el guitarrista i cantant, Daniel Landry, va pronunciar la conferència “Rumba catalana: música gitana amb sabor caribeny” a les universitats de Freiburg i Mannheim respectivament. Va ser un gran plaer rebre’l coincidint amb la presentació del tercer disc d'un dels seus projectes, Landry el Rumbero, “Ets Especial”, que just havia sortit al mercat el 6 de maig.

El dimarts 10 de maig al migdia, Landry va parlar davant d’unes 90 persones sobre els orígens de la rumba catalana, la seva relació amb el poble gitano a Barcelona, Lleida i el sud de França, així com també sobres les característiques d’aquest estil musical i les principals diferències amb altres ritmes llatins. Els assistents eren principalment estudiants del seminari del Prof. Dr. Rolf Kailuweit "Sprachkultur und Populäre Musik in der Romania" i del curs de cultura catalana de la professors de català de la universitat, Anna Subarroca Admetlla, "Música en català: des del franquisme fins a l'actualitat". La temàtica era, per tant, molt adequada pels dos cursos i va ser molt interessant, didàctica i a la vegada pràctica, ja que vam poder provar de tocar diferents ritmes i instruments musicals.

El dijous de la mateixa setmana, Landry va repetir l’experiència, aquest cop ala universitat de Mannheim, i coincidint amb la celebració d’una “vetllada catalana” organitzada conjuntament pel Prof. Elton Prifti i per la lectora Anna Subarroca, amb els participants del curs “Fonaments de la filologia catalana”. En total, uns 40 assistents van poder escoltar la conferència i practicar també els ritmes “rumberos”. Després vam projectar el documental “Què ens passa, valencians!?” i xerrar amb la protagonista Alina Moser. Finalment, vam poder degustar un pica-pica molt generós elaborat exclusivament pels alumnes. Hi va haver croquetes, pa amb tomàquet, truites de patates, coca de trempó mallorquina, crema catalana, flaó eivissenc i moltes altres coses delicioses. Per acabar, en Dani i l’Alina van cantar algunes rumbetes més i ens ho vam passar molt bé. Va ser una nit memorable. Aquí podeu veure més fotos: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1033235523425374.1073741844.459059627509636&type=3