Glòria Estapé
Trobada pràctica i professional d'estudiants poloneses a la Fira de Llibre de Varsòvia
per Glòria Estapé - Tuesday, 24 May 2016, 10:27
 

Com ja sabeu, del 19 al 22 de maig va tenir lloc la Fira del Llibre de Varsòvia. Per a algunes estudiants poloneses de les universitats Universitats Jaguelónica de Cracòvia i Adam Mickiewicza de Poznan, aquesta fira ha estat la continuïtat del Seminari de traducció literària del català al polonès que l’Institut Ramon Llull va organitzar amb la col·laboració d’aquestes dues universitats el mes de març.

La participació d’aquestes estudiants s’ha traduït en una trobada pràctica i professional en el marc d’una fira en què Barcelona i la literatura catalana han estat les convidades d’honor.  D’aquesta manera, les estudiants s’han familiaritzat amb el sector editorial català i polonès i han constatat el creixent interès de les traduccions d’autors catalans en el seu país (l’any 2015 es van traduir 18 títols d’autors catalans). També han tingut l’oportunitat de conèixer els 10 autors catalans traduïts al polonès convidats per l’IRL, de participar a les activitats de l’estand i de ser presents en trobades amb editors polonesos. Una ocasió de poder viure de primera mà com interactuen els actors d’una fira: autors, traductors, lectors, editors i agents literaris.

La participació catalana a la Fira del Llibre de Varsòvia ha estat una oportunitat per impulsar nous contactes professionals i oportunitats de negoci entre el sector editorial polonès i català,  difondre la literatura catalana a Polònia i fomentar la traducció de la literatura catalana al polonès.

Estudiants com la Barbara Curzytek, Rita Winiarska, Aleksandra Gocławska, Klaudia Matysiak, Małgorzata Leśna, Aleksandra Tymczewska i Agnieszka Przychodniak també han estat protagonistes a la Fira del Llibre de Varsòvia.