Imatge Joana Escobet
Francesc Serés a Grenoble
per Joana Escobet - Monday, 9 May 2016, 10:01
 

El passat dilluns 2 de maig vam comptar amb la visita de l’escriptor Francesc Serés a la Universitat de Grenoble Alpes gràcies a una col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i el departament de llengües estrangeres de la UGA.

La jornada va començar amb una conferència a la universitat on Serés va fer-nos un seguit de reflexions sobre el procés de creació de les seves novel·les, referint-se sobretot al procés previ de coneixement de la realitat i a un treball de camp rigorós per mostrar una realitat que poques vegades abans s’ha tractat en literatura. També vam parlar de futurs projectes, de les conseqüències de l’èxit o de la importància del paper de l’editor. La trobada doncs, molt distesa i oberta a la discussió, va donar als assistents nous punts de reflexió sobre la literatura catalana actual.

Seguidament, a mitja tarda, la jornada continuava a la llibreria Decitre al centre de la ciutat, on estava previst que Serés, juntament amb Edmond Raillard, traductor del català al francès d’una llarga llista d’obres, presentarien les darreres novetats de la literatura catalana traduïdes al francès. Malauradament però, l’acte no va celebrar-se per manca de públic.

Tot i així la visita de Serés es valora molt positivament per part de tots els assistents i organitzadors.