Imatge Clara Muñoz Serdà
Glòria Bordons i la poesia de Joan Brossa a l'Ecole Normale Supérieure de Lyon
per Clara Muñoz Serdà - Saturday, 30 April 2016, 16:55
 

Gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull i del Departament de d’Espanyol de l’ENS de Lió, ahir dia 29 d’abril vam podem celebrar la conferència « La poésie de Joan Brossa dans les années cinquante en Catalogne ». La conferenciant convidada va ser la professora Glòria Bordons, especialista en l’obra de Brossa, directora de la seva Fundació per voluntat expressa del poeta, i directora del Màster de Català com a primera i segona llengua (UB).

Bordons va oferir-nos un resum de totes les influències prèvies a la cració de les dues obres de Brossa treballades a l’aula: Em va fer Joan Brossa i El pedestal són les sabates (escrites durant els anys cinquanta). Després, va comentar-nos una sèrie de poemes i vam acabar amb un torn obert de preguntes en què es va establir bon intercanvi entre els assistents.

L’activitat es va inscriure dins un cicle de conferècies i tallers que la professora està duent a terme a diversos llocs de França, com París, Bordeus, o Lilla, en el marc de l’Agrégation d’Espagnol (option Catalan). Vam  podem comptar amb la presència de les estudiants de Lió que es preparen per aquesta prova estatal, però també de la lectora a Grenoble Joana Escobet i de les seves alumnes.

Va ser una tarda profitosa de la qual totes vam podem gaudir i aprendre.

Aquí us adjunto algunes fotografies fetes durant l’acte!

Salutacions,

Clara

(Lió i Saint Etienne)