Imatge Carme Calduch Rios
Sant Jordi a Fitzwilliam College, Cambridge
per Carme Calduch Rios - Thursday, 28 April 2016, 10:14
 
El passat divendres el Fitzwilliam College, a la Universitat de Cambridge, va obrir les portes a una gran celebració de Sant Jordi que va començar amb un petit acte literari en què els alumnes de català i altres convidats catalonparlants residents a Cambridge van llegir poemes, fragments de novel·les i contes curts. Després, es va dur a terme un intercanvi de llibres entre els assistents i també vam repartir novel·les i obres de narrativa breu en català entre els alumnes, obres donades per la biblioteca de la Universitat d'Alacant. 
 
L'acte va anar acompanyat de moscatell de València, i com no, no hi podien faltar les roses -grogues i roges-, que conformaven la senyera. 
 
Després de l'acte literari, la celebració va continuar amb un gran sopar de gala a Fitzwilliam College, en què catalanoparlants i estudiants de català, seguts a taula tots mesclats, van compartir llargues converses i rialles. 
 
Tant a l'acte com al sopar ens va acompanyar el catedràtic Geoffrey Walker, catalanista i deixeble de Josep Maria Batista i Roca; Rosanna Cantavella, catedràtica de literatura catalana medieval a la Universitat de València i professora visitant a Clare Hall College; i el Dr. Biel Sansano el professor de la Universitat d'Alacant i professor visitant a Fitzwilliam College.  

Podreu veure totes les fotos de la celebració aquí.

 

Carme Calduch

Universitat de Cambridge