Seb Moranta
Sant Jordi a la llibreria Hugendubel de Frankfurt
per Sebastià Moranta Mas - Wednesday, 27 April 2016, 22:19
 

Dissabte passat, dia 23 d'abril, els membres del Casal Català de Frankfurt amb el suport de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Berlín vam organitzar un acte de celebració de Sant Jordi a la llibreria Hugendubel, la més gran i concorreguda de la ciutat, situada a poques passes de la cèntrica Hauptwache. Entre els assistents --una seixantena de persones, sense comptar-hi els passavolants-- hi hagué sobretot catalans residents a Frankfurt i altres indrets de l'estat de Hessen, i alemanys amb vincles familiars amb Catalunya o amb un interès especial per la cultura catalana, entre els quals alguns estudiants i exestudiants dels lectorats de català a les universitats de Marburg i Frankfurt. També ens va agradar poder comptar amb la visita de la Sra. Marie Kapretz, delegada del govern de la Generalitat a Berlín des del passat febrer. A més a més, es van repartir cinc-centes roses entre els clients i visitants de la llibreria des d'una parada de benvinguda col·locada al vestíbul.

La trobada va començar a les 16 h, i l'activitat central va consistir en una lectura de fragments de la traducció alemanya de la novel·la Incerta glòria (al. Flüchtiger Glanz), de Joan Sales, a càrrec de l'actor i locutor Jochen Nix, que s'intercalaven amb els comentaris i apreciacions de la pròpia traductora, Kirsten Brandt. Val a dir que aquesta traducció (Carl Hanser Verlag, 2015) ha rebut grans elogis de la crítica i va ser una de les candidates al Premi de Traducció de la darrera Fira del Llibre de Leipzig. Brandt, a qui agraïm la seva aportació desinteressada, va compartir impressions sobre la tasca com a traductora de literatura catalana, i va recomanar als assistents una sèrie d'obres traduïdes (Sales, Rodoreda, Monzó, Barbal), amb exemplars disponibles en una parada de llibres allí a la vora.

Entre els assistents hi havia també Rosa Ribas, escriptora d'èxit nascuda al Prat de Llobregat i resident a Frankfurt de fa anys.

Més tard, a les 20 h, hi hagué un sopar en el qual van prendre part una vintena de membres del Casal i la delegada del govern de la Generalitat a Berlín.

Trobareu l'anunci en alemany d'aquesta activitat de Sant Jordi, de la qual adjuntem algunes fotos, en el següent enllaç:

http://booksandroses.cat/event/sant-jordi-2016-in-frankfurt/