Imatge Mònica Marcos Llinàs
VII Simposi de Català, Universitat de Missuri
per Mònica Marcos Llinàs - Wednesday, 27 April 2016, 00:18
 

El passat dia 15 d'abril, el Departament de Llengües Romàniques de la Universitat de Missuri va organitzar el seu VII Simposi de Llengua, Literatura i Cultura Catalana. Les convidades d'enguany foren la Dra. Elisa Martí-López de la Northwestern University a Chicago i la Dra. Elena Delgado de la University of Illinois a Urbana-Champaign. La ponència de la Dra. Martí-López duia com a títol "Cemeteries, Memory, and the City in the Ninenteenth-Century Barcelona". La Dra. Delgado va presentar "Public Tears and Secrets of the Heart. Excessive Subjects in a State of Consensus".

Després de la recepció, el simposi continuà amb el Panel d'Estudiants de Català qui presentaren els seus treballs de recerca sobre temes diversos: "Política a la Catalunya actual", "Legalitat al moviment de independència de Catalunya" i "La història de la música catalana". L'acte va comptar amb un torn de preguntes i respostes i un any més, va atraeure el interés d'aguns col.legues i estudiants de la Truman State University (a quasi dues de Columbia on es troba la Universitat de Missuri).

El Institut Ramon Llull i diverses oficines i departaments de la Universitat Missuri donaren suport econòmic i feren possible que aquest simposi es dugué a terme. Unes seixanta personas assistiren a l'acte.