Imatge Gemma Repiso
Sant Jordi i Any Llull a UCLA
per Gemma Repiso - Tuesday, 26 April 2016, 20:25
 

L’ Any Llull arriba a UCLA en motiu de la celebració de Sant Jordi

Dilluns 25 d’abril a la tarda vam commemorar el 700è aniversari de la mort del filòsof i escriptor Ramon Llull en el marc de la celebració de Sant Jordi. L’acte, que va aplegar una trentena de persones, va comptar amb les ponències del doctor de literatura medieval John Dagenais de la Universitat de Califòrnia Los Angeles (UCLA), i el doctor de filosofia Brad Stone i degà d’Estudis Afroamericans (African American Studies) de Loyola Marymount University.

La vetllada s’iniciava amb una breu introducció a la tradició de Sant Jordi, en què la lectora de català va explicar la llegenda i va animar els assistents a participar en un intercanvi de llibres i roses. A continuació, el professor John Dagenais va presentar la figura de Ramon Llull i va submergir els oïents en un trajecte cap als esdeveniments cabdals de la vida i obra del pensador. Seguidament, vam comptar amb la ponència del professor convidat Brad Stone, que, de manera molt entenedora, va explorar la complexitat de l’Ars Lul·liana a partir d’aclaridores analogies.

L’obra lul·liana es va presentar a partir d’una lectura de traduccions de tres obres de Llull. El professor John Dagenais va llegir i comentar la seva traducció a l’anglès de Doctrina Pueril, que veurà la llum aviat a l’editorial Tamesis Books en un projecte en col·laboració amb l’editorial Barcino. L’estudiant graduat Paul Cella i la lectora Gemma Repiso van llegir el primer capítol del Llibre de les bèsties, que apareixerà publicat a la revista acadèmica Párrafo, i que ha estat traduït per Núria Dordal, Benjamin Burt, Tania Varela i Paul Cella. Per concloure, els alumnes de català, Kevin Mc Donald, Leyla Kim i Ethan Blank van recitar metàfores del Llibre d’amic e amat en català, anglès, portuguès i coreà.

La nota final de l’acte va ser el taller de pa amb tomàquet, en què els assistents van poder preparar ells mateixos el nostre plat típic més estès arreu. Les converses disteses en la part de la vetllada més informal van fer aflorar noves coneixences i amistats entre estudiants d’UCLA, membres de la comunitat catalana a Califòrnia i estudiants d’intercanvi d’universitats catalanes.