Imatge Josep Vidal
La glosa i en Josep Marqués a Tolosa
per Josep Vidal - Thursday, 14 April 2016, 11:54
 

Del 3 al 5 d'abril, gràcies al finançament de l'Institut Ramon Llull, ens va visitar en Josep Marqués Messeguer per presentar-nos un taller d'introducció a la glosa. Acompanyat de la seva guitarra, en Josep va guiarels estudiants dels diferents nivells de català de la nostra universitat a través de l'univers de la poesia oral improvisada.

Llicenciat en Humanitats i doctorand en Estudis catalans i transfronterers a la Universitat de Perpinyà Via Domicia, Josep Marqués és tot un especialista en la cançó popular improvisada. Gràcies als coneixements, aptituds i metodologia d'en Josep, els nostres estudiants van ser capaços d'endinsar-se en el món de la mètrica, la rima i la creació literària i, finalment, posar-ho en pràctica a través de la música i la melodia de les nyacres de l'Empordà i els garrotins de Lleida.

Els diferents tallers que va dur a terme van ser tot un èxit tant didàcticament com cultural, atès que es van assolir tots els objectius lingüístics i pedagògics establerts, tot oferint un tastet molt enriquidor de la cultura popular catalana.