Imatge Carme Calduch Rios
"Seguint les passes de Ramon Llull" - Viatge a Mallorca de 32 estudiants britànics
per Carme Calduch Rios - Monday, 11 April 2016, 17:38
 

SEGUINT LES PASSES DE RAMON LLULL

VIATGE CULTURAL A MALLORCA - de l’1 al 7 d’abril de 2016

Coincidint amb el setè centenari de la mort de l'escriptor i pensador Ramon Llull, els professors de llengua catalana de les Universitats de Newcastle i Durham, Liverpool i Cambridge van organitzar un viatge cultural a l'illa de Mallorca, on va néixer, per donar a conèixer als estudiants de català la seva vida, obra i llegat. El viatge, que porta el títol “Seguint les passes de Ramon Llull”, va tenir lloc entre l’1 i el 7 d’abril, i va consistir en tres rutes als indrets més significatius per entendre la figura de Llull, així com una ruta per la Serra de Tramuntana, per donar a conèixer el patrimoni natural i paisatgístic de Mallorca.

 

(Casa Museu de Miramar - Aula de gramàtica de Ramon Llull)

Els 32 participants, estudiants de català d’aquestes quatre universitats, van poder descobrir Mallorca amb altres ulls, més enllà de la imatge de sol i platja que sovint es difon a l’estranger, i van poder posar en pràctica els seus coneixements de català gràcies a la immersió cultural i lingüística.

 

 

Diferents diaris i mitjans de comunicació balears es van fer ressó de la notícia, cosa que va ajudar a donar visibilitat als estudis de català a l’estranger dintre el nostre territori, on sovint es desconeix l’interès que genera el català fora de les nostres fronteres. També va servir per fer difusió de la feina que fa l’Institut Ramon Llull i la nostra tasca com a lectors de català al Regne Unit.

 

Els organitzadors fem una valoració molt positiva. Estem molt contents de la implicació de les institucions que ens han posat les coses molt fàcils, i ens han donat unes ajudes molt significatives, sense les quals no hauríem pogut dur a terme aquest projecte.

 

Podeu veure totes les interaccions de Twitter amb el hashtag #TripLlullUK

 

En el següents enllaços podreu llegir algunes de les notícies publicades aquests dies a diferents mitjans de comunicació de les Illes Balears.

 

Entrevista als participants del projecte “Seguint les passes de Ramon Llull” a Ona Mediterrània: http://www.ivoox.com/entrevista-als-participants-del-projecte-seguint-les-passes-audios-mp3_rf_11074650_1.html

 

Notícia a dBalears: http://dbalears.cat/balears/2016/04/07/289874/mallorca-molt-mes-sol-platja.html

 

Notícia al Última Hora: https://twitter.com/CarmeCalduch/status/717419035227525121/photo/1

 

A IB3 Notícies vespre (a partir del minut 26):

http://ib3tv.com/carta?id=b912e5d2-447a-4aca-b0cc-a859a63722f9
Francina Payeras - Durham i Newcastle

Joan Mas - Liverpool

Carme Calduch - Cambridge