Imatge Laia Serret Prunera
La Nova Cançó i concert de Jordi Montañez a Hongria
per Laia Serret Prunera - Friday, 1 April 2016, 11:32
 

Els passats 21 i 22 de març els estudiants de català de la Universitat de Szeged i de la Universitat Eötvös Loránd de Budapest van gaudir de bona música en català, primer amb un taller sobre la Nova Cançó dut a terme pel cantautor Jordi Montañez i després amb un concert dels temes propis del mateix Jordi Montañez. Els dos actes van tenir lloc el dilluns 21 de març a Szeged i el dimarts 22 de març a Budapest.

A Szeged, el taller es va fer en una aula de la universitat i hi van assistir les estudiants de l'especialització en Estudis Catalans. El concert va tenir lloc al vespre en un dels bars musicals més coneguts de la ciutat, el Millenniumi Kávéház, i va ser tot un èxit per tal com el local, amb capacitat per a una seixantena de persones, es va omplir de gom a gom d'estudiants i professors universitaris però també de persones de fora de l'àmbit acadèmic que van assistir expressament a l'acte. A més a més dels mitjans habituals de la universitat, l'agenda cultural de la ciutat Szegedma.hu també es va fer ressò del concert.

A Budapest, el taller va tenir llocdurant la classe de Català 2, a la qual s'hi van afegir altres estudiants interessats, i en total va aplegar una quinzena de persones.El concert, realitzat al mateix departament de la universitat amb veu a capella, va tenir un format més intimista i va aplegar gairebé una vintena de persones, incloent-hi estudiants, exestudiants, públic sense coneixements de llengua catalana i algun català resident o de pas a Budapest.Les activitats van poder realitzar-se gràcies a l'ajut de l'Institut Ramon Llull.