Imatge Llengua i Universitats Institut Ramon Llull
Parla.cat supera els 200.000 usuaris inscrits
per Llengua i Universitats Institut Ramon Llull - Tuesday, 22 March 2016, 09:41
 

L'espai d'aprenentatge Parla.cat supera els 200.000 usuaris inscrits

Cada dia 80 nous usuaris es registren a la plataforma per seguir els cursos de català virtuals

Per celebrar l'assoliment d'aquesta xifra rodona, els alumnes són protagonistes d’una actuació promocional a les xarxes: A Parla.cat ens veiem les cares

L’espai virtual d’aprenentatge Parla.cat ha superat els 200.000 usuaris registrats des que va posar-se en marxa l’any 2008. Parla.cat, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, és un entorn formatiu complet per a l’aprenentatge de la llengua i el coneixement de la cultura catalana que posa recursos didàctics a l’abast de qualsevol persona d’arreu del món. Ofereix 12 cursos complets de català, des del nivell bàsic al de suficiència, en dues modalitats d’aprenentatge: la lliure, totalment gratuïta, per als aprenents més autònoms, i la modalitat amb tutoria, que compta amb l’acompanyament i el seguiment d’un tutor.

Per celebrar l’assoliment dels 200.000 usuaris, la Direcció General de Política Lingüística ha impulsat una acció promocional a les xarxes socials, A Parla.cat ens veiem les cares, en què els mateixos alumnes del Parla.cat són els protagonistes, per visibilitzar l’entorn d’aprenentatge i donar a conèixer, a través de les fotografies que ens han fet arribar, la diversitat d’alumnat que està seguint els cursos. Hi han participat més de 150 alumnes residents a Catalunya, Espanya, França, Xile, Dinamarca, Perú, Brasil i Itàlia. Les fotografies recollides es podran veure als perfils de Twitter i també de Facebook de Llengua catalana.

Parla.cat s’integra a l’oferta formativa del Consorci per a la Normalització Lingüística, la de les universitats catalanes, les universitats estrangeres de la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior de l’Institut Ramon Llull i d’algunes comunitats catalanes a l’exterior.

Des de la posada en funcionament l’any 2008, Parla.cat és el referent en l’aprenentatge del català en línia. Ha rebut connexions des de 198 països; en els deu primers llocs hi ha Espanya, França, els Estats Units, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit, Mèxic, Brasil, l’Argentina i Colòmbia. Parla.cat rep  entre 25.000 i 30.000 nous usuaris anualment, que aposten per aprendre català de manera virtual. El creixement constant es veu clarament reflectit en els 80 nous usuaris de mitjana que s’hi inscriuen cada dia.

http://www.parla.cat

 

 

Font: Direcció General de Política Lingüística. Generalitat de Catalunya