Imatge Joan Mas
Universitat de Liverpool. The Catalan experience with Esperanto
per Joan Mas - Friday, 18 March 2016, 11:53
 
Aquesta setmana s’ha celebrat el segon congrés John Buchanan d’esperanto al Foresight Centre, un dels edificis més emblemàtics de la Universitat de Liverpool. Durant dos dies hem pogut assistir a seminaris de llengua, literatura i cultura relacionats amb l’esperanto.

Un dels seminaris que es van dur a terme va ser The Catalan experience with Esperanto: how Catalan Esperantists kept Catalan literature alive outside Spain in the post-Civil War period.

El professor Duncan Charters va parlar de la relació entre l’esperanto i la literatura i cultura catalanes i del paper que aquest va jugar als territoris de parla catalana abans, durant i després de la Guerra Civil espanyola.

Els estudiants de català, així com altres assistents a la jornada, van tenir l’oportunitat de conèixer un dels aspectes més desconeguts del la nostra cultura durant el segle XX. S’hi van destacar figures importants com Joan Masacró o Eugeni d’Ors, així com també l’important paper de l’esperanto pel que fa a les traduccions de publicacions al català i a la conservació de textos amb contingut cultural durant el règim franquista.