Imatge Anna Tort
Dos amants com nosaltres - Université Rennes 2
per Anna Tort - Friday, 26 February 2016, 13:06
 

Ahir a la Université Rennes 2 vam fer una conferència-espectacle amb Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i Borja Penalba, arranjador, productor i músic del País Valencià. Hi van assistir una quarantena de persones, entre les quals hi havia estudiants de català, professors d’anglès, d’espanyol, de xinès, d’italià, i també gent de fora de l’àmbit acadèmic.

A partir d’un enfilall de textos i cançons, vam proposar un tast de literatura catalana a través d’un viatge per l’amor i el desig. El vam titular, estellesianament, “Dos amants com nosaltres”. Kavafis/Llach, Màrius Torres, Pere Quart, Blai Bonet, Maria Mercè Marçal, Joan Vergés, Vicent Andrés Estellés… El tàndem Laura-Borja ens va seduir a tots a través d’un viatge polifònic –paraula, veu, guitarra– que va acabar fent vàlida la divisa de Wagner: “La música comença on s’acaba el poder de les paraules”.

Els estudiants de català de la Universitat Rennes 2 també van participar de l’acte. Van recitar els poemes que ells mateixos havien traduït i van mostrar els seus projectes de creació audiovisual (videolits) a partir dels textos que havíem treballat a classe. Van poder dialogar en català amb la Laura i en Borja i fins i tot van intercanviar partitures per tocar i cantar ells mateixos les cançons. Va ser la culminació d’un projecte col·laboratiu en el qual, a partir d’un treball lingüístic, hermenèutic i creatiu, hem estat treballant durant les darreres setmanes.

Llengua, poesia i música: diversió assegurada.

 Us adjunto el cartell de l’acte i algunes fotografies.