Imatge Elga Cremades
Inauguració del grau de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat Masaryk
per Elga Cremades - Friday, 26 February 2016, 11:24
 

Ahir dijous, dia 25 de febrer de 2016, es va celebrar la inauguració del grau de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat Masaryk de Brno. El grau, que s'ha posat en funcionament durant aquest curs 2015-2016, compta actualment amb més de 40 estudiants,seleccionats després d'una prova d'accés que va aplegar prop de 100 candidats.

L'acte es va iniciar amb les intervencions i les paraules de benvinguda de Daniel Vázquez (responsable dels estudis catalans de la Universitat Masaryk i subdirector del Departament de Llengües i Literatures Romàniques), Petr Vokřál (alcalde de Brno), Adam Casals (delegat de la Generalitat de Catalunya a Viena), Milan Pol (degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Masaryk) i Josep-Anton Fernàndez (director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull).

A continuació, una quarantena de persones van assistir a la conferència d'Albert Branchadell titulada "Catalunya i Moràvia: episodis de sociolingüística comparada", en què el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona va exposar els paral·lelismes existents entre la situació sociolingüística de la República Txeca (i, en particular, de Moràvia) a finals del s. XIX i la situació sociolingüística del català a principis del segle XXI. 

L'èxit de convocatòria indica, un cop més, l'interès de l'alumnat de Brno per la llengua i la literatura catalanes, i permeten augurar que el grau mantindrà la bona acollida inicial. Us deixem algunes fotografies de la jornada.