Imatge Pau Bori Sanz
Intercanvi lingüístic: Ressenya dels estudiants de la Universitat de Belgrad
per Pau Bori Sanz - Monday, 30 November 2015, 10:39
 

El 23 de novembre passat vam participar en una trobada virtual amb estudiants del CNL de Calafell. La videoconferència va ser molt divertida. Era la primera vegada que parlàvem en català amb gent de fora que també estudia català. Ens va agradar molt.

Els estudiants de català viuen a Calafell i el parlen molt bé. Vam presentar les nostres cultures,  i les diferències i semblances que tenen. Els nostres nous amics ens van dir coses interessants sobre Calafell, i nosaltres vam parlar sobre Belgrad. A nosaltres ens va agradar molt el fet que Calafell té platja, perquè Sèrbia no en té.

Una altra de les coses significants és que vam conèixer altres països com Colòmbia o Cuba, perquè l’Iris i la Miriam són d’allà. Un tema molt important que vam comentar és la semblança entre l’espanyol i el català, perquè tant nosaltres com ells parlem les dues llengües. Parlar dels errors que habitualment cometem en català també va ser molt útil.

Va ser una experiència increïble perquè vam aprendre moltes coses. Ens agradaria repetir aquesta trobada i conèixer, si és possible, molta més gent que comparteix el nostre amor per la llengua catalana.

Dunja Luki?, Katarina Jakovljevi?, Ikonija Dabižljevi? i Jelena Dabeti?

(Estudiants de català de la Facultat de Filologia de la Universitat de Belgrad)

 

 

  • La fotografia és de Lluís Tetas Palau, professor del CNL de Calafell.
  •  Aquí podeu llegir la ressenya del CNL de Calafell.
  • La trobada entre la Universitat de Belgrad i el CNL de Calafell es va organitzar seguint experiències similars d’altres universitats de la xarxa Llull, presentades en una taula rodona a les darreres Jornades internacionals de professors de català de Lleida.