Imatge Neus Crisol Milian
XXVII Premis Batista i Roca
per Neus Crisol Milian - Tuesday, 17 November 2015, 17:05
 

La Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior està d'enhorabona: com en altres ocasions, l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) ha premiat la tasca de professors de la Xarxa en el reconeixement de la difusió de la llengua i la cultura catalanes al món. En aquesta ocasió, el guardonat ha estat Albert Morales, professor d'estudis catalans a la Universitat Ca'Foscari de Venècia.

El lliurament de la vint-i-setena edició dels premis “Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols 2015” va tenir lloc dissabte, dia 14 de novembre, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Presidit per Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de la capital de Catalunya, i per Xavier Tudela, president de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana, els 10 guardonats, tots ells catalans residents a l’exterior, van ser:

Narcís Bonet (nascut a Barcelona el 1933 i resident a París, França)

Sarita Figueras (nascuda el 1967 i resident a Montevideo, Uruguai)

Paul H. Freedman (Nascut a Nova York el 1949 i resident a Yale, Estats Units)

Thomas S. Harrington (nascut a Massachusetts el 1960 i resident a Hartford, Estats Units)

Josep Junyent (nascut a Igualada el 1981 i resident a Dublín, Irlanda)

Albert Morales (nascut a Terrassa el 1983 i resident a Venècia, Itàlia)

Jordi Oriol (nascut a Reus el 1953 i resident a Saragossa, Estat espanyol)

Mercè Porqueres (nascuda a Villa Maria, Argentina, i resident a Paranà, Argentina)

Manel Albert Rusell (nascut el 1947 a Buenos Aires i resident en aquesta ciutat argentina)

Jordi Arbonès i Montull (a títol pòstum. Barcelona 1929/Buenos Aires 2001)

El premi “Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols” distingeix anualment des de fa vint-i-set anys a catalans i catalanòfils residents a l’exterior que s’han distingit pel seu treball en favor del manteniment de la presència catalana en el món i la difusió de la cultura catalana i el fet nacional català a l’exterior.

Des d'aquí donem l'enhorabona a l'Albert, que s'afegeix a la llista de docents que han estat guardonats: en les darreres ocasions han estat Pau Bori (Universitat de Belgrad) i Mar Rosàs (Universitat de Chicago) el 2014, i Lídia Carol (Universitat de Verona) i Sebastià Moranta (Universitat de Marburg) el 2013.

Font: IPPEC i IRL