Imatge Èric Viladrich Castellanas
RIELEQ i la 1a trobada de formació per al professorat d’estudis catalans d’Amèrica del Nord
per Èric Viladrich Castellanas - Tuesday, 17 November 2015, 04:57
 

Els proppassats 13 i 14 de novembre, la Universitat de Mont-real va celebrar la primera edició del RIELEQ (Trobada internacional sobre l'ensenyament de llengües estrangeres del Quebec) organitzada en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull. Entre les ponències a destacar hi ha la del catedràtic Carsten Sinner, de la Universitat de Leipzig, que va impartir la conferència plenària de cloenda. Fins a tres professors de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior (Alba Girons, Susanna Pàmies i Josep Vidal) van presentar cadascun una comunicació al voltant de la dimensió sociocultural i el Marc europeu comú de referència, tema central del col·loqui.

En el marc de la trobada també va tenir lloc una reunió específica sobre l’ensenyament del català com a llengua estrangera. La sessió específica per al professorat d’estudis catalans va reunir fins a 10 participants i va començar amb una taula rodona sobre l’estructura i reptes dels tres mínors en estudis catalans nord-americans (Amherst, Chicago i Mont-real), la planificació d’activitats culturals, l’intercanvi de material i la presentació d'unitats didàctiques del professorat assistent.

Finalment, Carsten Sinner va impartir un taller pràctic en català al voltant de la traducció i la mediació en l'ensenyament del català llengua estrangera i al qual també van participar tres alumnes i exalumnes de català de la Universitat de Mont-real que treballen en el camp de la traducció i l’ensenyament de llengües estrangeres.